'PSV ZIT MET HALF EUROPA ACHTER VERDEDIGEND 'FENOMEEN' UIT BELGIë (16) AAN'

PSV heeft de pijlen gericht op Jorthy Mokio, een zestienjarige Belg van KAA Gent. De concurrentie liegt er echter niet om: volgens Belgische media zit 'half Europa' achter het toptalent aan.

Het Eindhovens Dagblad weet dat PSV bijzonder gecharmeerd is van Mokio, die wordt gezien als een versterking voor de A-kern. Hij zou dan aansluiten bij de selectie van trainer Peter Bosz en sowieso nog wedstrijden mogen spelen in Jong PSV.

Mokio debuteerde eind maart in de Jupiler Pro League en stond dinsdagavond tegen Sint-Truiden voor het eerst in de basis bij Gent. Door zijn aflopende contract en grote belofte is de talentvolle centrumverdediger zéér gewild. Zijn huidige club doet er alles aan om hem te behouden, maar staat machteloos als Mokio een stap wil maken.

Geïnteresseerde clubs, waaronder PSV, hoeven alleen een opleidingsvergoeding over te maken naar Gent. Mokio zal wel een 'stevig salaris' vragen. Dat neemt de koploper van de Eredivisie voor lief. 'PSV is een van de clubs die ver willen gaan', schrijft het Eindhovens Dagblad.

In een eerder stadium werd ook Ajax in verband gebracht met Mokio. "Het is een fenomeen", liet jeugdtrainers en makelaars begin maart weten aan Het Laatste Nieuws. "Ik ga niet over de sommen spreken die we nu aangeboden hebben. Maar het is gigantisch", liet ook CEO Michel Louwagie optekenen.

2024-04-24T22:04:13Z dg43tfdfdgfd